Flow med Signe och Maria

27.03.2020

Utomhusworkshop 

En förmiddag för hela dig! 


Utomhusworkshop i Studio Söders alldeles egna mysiga trädgård. Vi börjar med ett gudomligt yinyogapass därefter har vi en liten paus för att sedan fortsätta med ett härligt mjukt Niapass. Vi avslutar med ett avkopplande varmt bad, för dig som önskar. 

VAD ÄR NIA? Nia är en träningsform som bygger på sensorisk medvetenhet, dvs en kroppslig medvetenhet och närvaro. För att åstadkomma medvetenhet och närvaro genom träningen har Nia inspirerats av kampsportsformer, dans och terapeutiska kroppstekniker. Träningen utövas barfota till stimulerande musik och ger människor i alla former, storlekar och åldrar en möjlighet att bli vältränade och förbättra sin hälsa.

Rörelserna i Nia är enkla och naturliga, och utformade till att hjälpa din kropp att läka och förbli frisk och dynamisk, genom en unik kombination av 52 rörelser som stimulerar alla muskelgrupper och de största lederna i kroppen. I Nia förenas dansformer från väst med kampsport och yoga från öst. Balansen mellan teknisk precision och fritt flödande rörelser ger dig god fysik samtidigt som du stimulerar din egen personliga utveckling och ökar din livsglädje!

Signe om vad Nia är för henne:

Nia har förändrat mitt liv på flera sätt. Efter att i åratal ha längtat efter något som rör mig på annat sätt än allt jag tidigare provat så hittade jag av en slump Nia. Jag hoppstartade min Nia-resa genom att gå det första steget i Nia:s utbildningsserie, Nia White Belt - och jag skulle ljuga om jag sa att det var kärlek vid första ögonkastet. Med antaganden om den och det jag var hade det inte blivit något mellan Nia och mig - om jag inte givit min kropp en chans att berätta något för mig som mitt intellekt inte skulle klarat av. När mitt intellekt förstod - då visste jag att det var just det här jag längtat och letat efter.

Nia har givit mig min livsform - både kroppsligt och mentalt. Nia har givit mig ett sätt att vörda den och det som är jag - genom att röra alla aspekter av mig på ett sätt som stärker, bygger, läker och vårdar - långsiktigt och hållbart. Nia har inte bara förändrat min kropp, utan också min relation med min kropp. Och det spiller vidare på andra delar av mitt liv - och hjälper mig att njuta och växa som människa och bli mer levande och närvarande i mitt liv.

Vad är yinyoga:

Det är enkelt att utföra och passar alla. Du blir inte svettig av ett yinyogapass.

Det vi arbetar med i yinyogan rent vetenskapligt är kroppens fascia, bindväven. I vardagens stress och prestation så blir bindväven seg, vilket kan leda till att du får problem i nacke, rygg, axlar, höft eller annat. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar. Bindväven leder energi i vår kropp och är bindväven inte elastisk, så som den skall vara, förlorar du din ursprungliga energi som din kropp faktiskt besitter. Den har en otrolig förmåga att öka rörligheten i lederna och öka närvaron samt din kroppskännedom.

Maria om vad yoga är för henne:

Yoga för mig är närvaro och återhämtning. I yoga går det inte att lura kroppen, den talar direkt om hur den mår. Jag har utövat olika former av yoga under tjugo års tid och kommer alltid tillbaka till hur kroppen hittar närvaron oavsett yogaform. För mig är närvaro det som gör mig absolut lyckligast och mest välmående. Senaste åren har jag utövat yinyoga och utbildat mig hos Ulrica Norberg. För mig är yogarummet ett rum där inget alls behöver presteras.
​Otroligt befriande!

Datum:

14 juni 09.00-12.00

25 juni 17.00-20.00

Pris: 395:-

Ösregnar det byter vi dag!

Varmt välkommen!